dshe duna2Felhívjuk a horgásztársak figyelmét, hogy a 2019-es évtől kijelölésre kerültek kíméleti területek a Dunán, ahol előre meghatározott időszakokban tilos a horgászat.

 

A törvényi előírásoknak eleget téve a Duna 1630-1594 fkm szakaszának halgazdálkodásával megbízott horgász szövetségei (HOFESZ és HVDSZ) szakemberek bevonásával kijelöltek kíméleti területeket. Ezen területek mindegyike lehet téli vermelőhely és/vagy ívóhely is!

 

Téli vermelőhely: a kíméleti területként kijelölt vermelőhelyen november 15-től február 28-ig általános halászati és horgászati tilalom van érvényben!

Ívóhely: a kíméleti területként kijelölt ívóhelyen március 1-től június 5-ig általános halászati és horgászati tilalom van érvényben!

 

Példa: amelyik terület mindkét jelzőt viseli, azon a vízterületen csak június 6-tól november 14-ig van lehetőség bárminemű horgászati vagy halászati tevékenység folytatására, ilyen lett a várossal szemben található Szalki-öböl teljes területe a Duna bal partján, melyet sokan csak "kotrás" vagy "téli kikötőként" ismerünk.

 

Fontos információforrások a témában:

  • a kiadott éves területi engedélyek hátoldalán felsorolásra kerültek a kijelölt kíméleti területek,
  • a dunai horgászrend legfontosabb sarokpontjai  Vizeink/Duna 1630-1564 fkm menüpont alatt,
  • honlapunkról is letölthető a szövetség által kiadott PDF formátumú dokumentum térképpel és GPS koordinátákkal: kíméleti területek a Dunán 2019-től.