zsilipSajnálatos módon áprilisban kirívóan sok szabálytalanságot regisztráltak halőreink az egyesület vizein, mely több esetben feljelentéssel zárult.

 

 

 

 Az események időrendben a következőek voltak:

  • 04.03-án Felső-öbölben az északi zsilipnél egy személy úszós felszereléssel horgászott állami- és területi jegy nélkül.
  • 04.12-én az egyesület horgásztanyáján egy csónakos horgász ellenőrzésekor egyértelműen kiderült, hogy több esetben radírozható tollat használt a fogott hal beírásához. Állami- és területi jegyét az ellenőrzést vezető halászati őr bevonta, az ügy feljelentéssel folytatódik, valamint a fegyelmi bizottság megtárgyalja a további szankciókat.
  • 04.13-án a Kikötő-öbölben a füzes mellett egy középkorú hölgy úszós szerelékkel horgászott állami- és területi jegy nélkül, itt is feljelentéssel folytatódik az ügy.
  • 04.20-án - telepítés utáni napon - egy horgász jelentősen napkelte előtt horgászott. Területi jegye bevonásra került, a fegyelmi bizottság 3 hónapra eltiltotta a horgászattól.
  • 04.30-án éjjel fél tizenegy körül a Felső-öbölben két fenekező bottal horgászott egy személy, állami- és területi jegy nélkül, feljelentés lett vége.
  • További 6 esetben kaptak írásbeli figyelmeztetèst horgászok, jellemzően adminisztrációs hiányosságok miatt.

 

Kérünk mindenkit, hogy a horgászat megkezdése előtt feltétlenül tájékozódjon a vízterületre vonatkozó érvényes szabályokról, s csak azok megismerése után kezdje meg a halfogási tevékenységet a problémás helyzetek elkerülése érdekében!

 

Jó szórakozást, görbüljön a bot!