dshe iiiszkSzombaton került megrendezésre a III. Sziget Kupa és halászléfőző verseny a Felső-öböl, valamint a kemping területén. A megmérettetés mindkét műfajban komoly eredményeket hozott.

 

 

A horgászversenyre szép számmal jelentkeztek a helyi- és a környékbeli horgászegyesületek tagjai. A fél hetes regisztrációt és sorsolást követően a 35 nevező elfoglalhatta helyét a vízparton, elindult a felkészülés. A verseny 9 órakor kezdődött, melyet az engedélyezett 5 perces etetés előzött meg. A felnőttek a tó két hosszabb partján, míg a gyerekek az út alatti sóderes pályán foglaltak helyet.

A gyerekek nem kis meglepetésre - a kisebb keszegek mellett - a pontyokat kezdték ritkítani. Ügyesen fárasztottak, majd szákba terelték zsákmányukat egy életre szóló élményt szerezve ezzel. Bíztatóan alakul a jövő generáció!

A felnőttek is szedegették a keszeget, pontyot, törpét. A verseny végét jelentő dudaszó 13 órakor csendült fel, melyet a mérlegelés és a díjak kiosztása követett a kempingben felállított nagyszínpadon.

 

Eredmények:

 

Hölgyek:

I. Galanisz Georgina (DSHE) - 1,09 kg

II. Mátraháziné Kiss Julianna (DSHE) - 0,67 kg

III. Farkas Károlyné (DSHE) - 0,25 kg

 

Gyerekek:

I. Podholiczky Patrik (Dunavecse SHE) - 7,38 kg!

II. Földi Benedek (Sirály HE) - 4,57 kg

III. Miháldinecz Márkó (DSHE) - 0,22 kg

 

Felnőttek:

I. Nagy Tibor (Dinasztia HE) - 5,02 kg

II. Hargitai Győző (DSHE) - 2,71 kg

III. Dukai Miklós (DSHE) - 2,53 kg

 

A verseny legnagyobb halát, egy 2,74 kg-os pontyot, a gyermek kategória győztese, Podholiczky Patrik fogta, melyhez külön gratulálunk! A horgászverseny képei megtalálhatóak a galériában, a megtekintéshez kattintson ide!

 


 

Amíg a vízparton zajlott a horgászverseny, addig a kempingben felállított sátrak alatt a séfek is ringbe szálltak. A főzőversenyre előzetesen benevezett 25 csapat megküzdött a zsűri kegyeiért.

A legtöbb helyen halászlé készült az üstökben, de volt aki pörköltet vagy pacalt készített, vagy éppen ráadásként halat füstölt, igazán változatos volt a felhozatal. A rendezvény látogatói sem maradtak éhen, a szervezők gondoskodtak egy külön sátorról, melynél 900 illetve 1.300 forintért lehet halászlét fogyasztani.

 

A zsűrizést követően Szarka László és a Kékfarkúak Baráti Köre által készített halászlé, füstölt halas pástétomos falatkákból álló kóstoló, valamint az ízléses tálalás és dekoráció nyerte el legjobban a zsűri tetszését, ezúton is gratulálunk nekik a szép eredményhez!

 

A főzőversenyről készült képeket itt lehet megtekinteni.