dshe naploKözeleg az év vége, sokan a hideg idő beköszöntével szögre akasztják felszerelésüket. Lassan esedékessé válik a fogási naplók összesítése és leadása, melyhez szeretnénk tagjainknak jó előre segítséget nyújtani az említett tevékenység helyes végrehajtásához.

 

 

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján úgy gondoljuk, hogy sokat segít, ha a leadási időszakot megelőzően közzéteszünk egy kis ismertető anyagot. A helytelenül kitöltött naplók korrigálása nem az egyesület feladata, az aránytalanul nagy adminisztrációs terhet ró az irodán dolgozó kollégákra. Fontos megjegyezni, hogy a leadás feltétele a korrekt és hiánytalan összesítés.

 

Leadási határidő a tárgyévet követő február utolsó napja, azaz jelen esetben 2020. február 28.

 

A fenti határidő után leadott, vagy hiányosan összesített fogási napló az érvényben lévő jogszabály szerint 3.000 Ft késedelmi díj befizetését vonja maga után a következő évi állami jegy kiváltásakor. Ebből kifolyólag mindenképpen érdemes időben és figyelmesen összesítve leadni a naplót a kibocsátó egyesületnél.

 

Az alábbi képes (illetve videós) ismertető lépésről-lépésre mutatja be a szükséges tennivalókat (forrás: Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége):

 

 

dshe naplo1Első lépés: a horgászattal eltöltött napok számának összegzése és az eredmény
beírása a megfelelő helyre (jobb alsó sarok)

 

dshe naplo21Második lépés: a halfogások vízterületenként és halfajonként való összesítése…

 

dshe naplo22…és a vízterület, a víztérkód, a halfaj szerinti összsúly és darabszám
felvezetése az éves fogásösszesítő táblázatba

 

dshe naplo3Harmadik lépés: az állami horgászokmány leadása az egyesületek felé