dshe 2020Tájékoztatjuk a tagságot, hogy az egyesület kezelésében lévő vízterületekre (Kikötő-öböl és Felső-öböl) vonatkozó 2020-as horgászrend honlapunkon már elérhető.

 

Az egyesület vezetősége által jóváhagyott új horgászrend a következő pontokon tartalmaz jelentős eltéréseket a 2019. évitől:

  • napi és éves darabszám korlátozások (mennyiség és eloszlás), minden kategóriában, 
  • méretkorlátozások,
  • jövő évtől a harcsa tilalmi időben nem tartható meg (mérettől függetlenül),
  • a horgásztanya előtti csónakkikötő területén (a tanyától a kőszórásig) a parti horgászat január 1-től megszűnik, nem megengedett. A terület határa mindkét oldalon jól látható módon kijelölésre kerül,
  • változnak továbbá a területi jegyek árai, melyet a dokumentum végén található 1. számú melléklet tartalmaz. 

 

A helyi horgászrend módosításai a jövő évi dunai horgászrend tervezet figyelembe vételével történtek, melynél a lehető legnagyobb mértékű szinkronizáció volt a cél, a vízterületek sajátosságaiból fakadó alapvető különbségek figyelembe vételével.

Az egyesület vízterületén a horgászrendben külön nem szabályozott kérdésekben az Országos Horgászrend előírásai érvényesek. A horgászrend 2020. január 1-jén lép hatályba azzal, hogy vele egyidejűleg a 2019. évi horgászrend érvényét veszti. Az új horgászrend visszavonásig érvényes.


A dokumentum PDF formátumban a Letöltések/Szabályzatok, horgászrend menüpont alatt érhető el.