dshe obolkupa2020Az elmúlt hétvégén került megrendezésre az Öböl Kupa, melyet a járványügyi helyzet miatt május elsején nem lehetett megartani, halasztásra kényszerült, most bepótoltuk.

 

A reggeli fél hetes gyülekező alkalmával minden jelentkező megkapta a versenyzői karszalagot és a verseny alkalmából készített pólót, majd a starthelyek kihúzása következett.

Három kategória került kialakításra a regisztráltak figyelembe vételével: amatőr felnőtt, versenyző felnőtt és gyermek. Összesen 33 versenyző állt rajthoz  - sorrendben 16, 4 és 13 induló - a sorsolás után, kezdetét vette a közel másfél órás felkészülés.

Miután minden a helyére került, kialakításra kerültek a horgászállások és az etetőanyag is elérte a megfelelő állagot, a 9 órási kezdés előtt 5 perc volt az alapozó etetés kialakítására. A bejuttatás történhetett kézzel illetve csúzlival, spombbal vagy etetőcsővel, kinek mi vált be.

Az alacsony légnyomás, és a meleg, fülledt, nyomott idő nem kedvezett túlságosan a halak kapókedvének, de aki megfelelő taktikát választott, az tudott azért csipegetni. Az első órában a strand felőli oldalon fogtak pontyot, de a telkek alatt is volt kapás, igaz az sajnos lemaradt. A törpék, keszegek, kárászok és egyéb kisebb testű halak azért eszegettek, de nehéz volt horogra csalni ilyen időjárási körülmények között őket.

Az utolsó órára már kezdett kialakulni a végső kép, a versenyt 12 órakor zárta a dudaszó. Lássuk a dobogósokat kategóriánként:

 

Gyermek:

  1. Milek Petra (DSHE)  - 1.510 gramm
  2. Szabó Barnabás (DSHE) - 670 gramm
  3. Alics Armand (DSHE) - 660 gramm

 

Versenyzők:

  1. Hamvai István (DSHE) - 3.460 gramm
  2. Veres Zoltán (DSHE) - 2.490 gramm
  3. Hegyes Zoltán (RÁCALMÁS) - 2.170 gramm

 

Felnőtt (amatőr):

  1. Mészáros Attila József (DUNAFÖLDVÁR) - 2.960 gramm
  2. Kalász Zoltán (KISAPOSTAG) - 1.010 gramm
  3. Szijártó Károly (DSHE) - 440 gramm

 

Különdíj (legnagyobb hal):

Mészáros Attila József (DUNAFÖLDVÁR) - 2.760 gramm

 

A helyezést elérő versenyzők emlékkupával távoztak az egyesület támogatásával, a legnagyobb halat kifogó pedig ajándékutalványt kapott a Dunacenter Horgászbolt jóvoltából.

 

Összességében egy jó hangulatú verseny kerekedett, melyet 13 órakor az egyesület horgásztanyáján tartott eredményhirdetés és az ebéd zárt. A résztvevőket vendégül látta az egyesület egy tál finom marhapörköltre (köszönjük szépen Szabó Rolandnak!!) friss kenyérrel és savanyúsággal, hideg üdítővel, valamint a gyermekek nem kis örömére, a hölgyek az irodáról fejenként két hatalmas tálca palacsintát sütöttek. A végén megmaradt mennyiség szétosztásra került a rászorulók között.

 

 

Köszönjük szépen mindenkinek az áldozatos munkát, aki segített abban, hogy ez a verseny is méltó módon kerüljön megrendezésre.

 

A versenynapon készült fényképsorozat a galériában és az egyesület Facebook csoportjában is megtalálható.