dshe kvnap2Szombat reggel fél 8 körül az egyesület horgásztanyáján gyülekeztünk az éves tavaszi nagytakarításra, mely időben kicsit megcsúszott a pandémiás helyzetnek köszönhetően, de jobb későn, mint soha.

 

Sajnos kijelenthető, hogy a környezettudatos gondolkodás nem sokat változott az elmúlt években, mert rengeteg a vízparton és a környező vegetációban található szemét mennyisége.

Jellegét tekintve a csomagolóanyagok, a sörös és üdítős PET palackok, aluminium dobozok, valamint a horgászathoz használatos csontis dobozok és etetőanyagos zacskók viszik a prímet.

Találtunk továbbá sittes zsákot és egyéb oda nem illő dolgokat a véderdő aljnövényzetébe rejtve. Ami nagyon jól esett a csapatnak, hogy az arra járók közül többen is hálás köszönetet mondtak, amiért az önkéntesek időt és energiát áldoztak a vízpart és azok közvetlen környezetének megtisztítására.

Megemlítendő, hogy érdekes módon idén is voltak akik nem tudtak a szabályról, mely szerint a környezetvédelmi napon 0 órától 12 óráig tilos a horgászat. Halászati őreinknek több ízben kellett intézkedni és megkérni a sporttársakat a horgászat befejezésére, szóbeli figyelmeztetést kaptak és illedelmesen fel lettek kérve, hogy az aktuálisan elfoglalt horgászhely néhány méteres sugarú körét legyenek szívesek megtisztítani. Felhívnánk a figyelmet, az itt említett szabály már jópár éve érvényben van és a helyi horgászrend is tartalmazza, valamint minden alkalommal külön kihirdetésre kerül.

A munka végeztével a megfáradt csapat a horgásztanyán fogyasztotta el az ilyenkor szokásos paprikáskrumplit ebédre, melyet idén is Szabó Roland prezentált a tőle megszokott príma minőségben, köszönjük szépen munkáját! 

Külön ki kell emelni, hogy pénteken a Dunaferr iskola diákjai és néhány önkéntes horgásztárs már elkezdte a szemét begyűjtését a vízparton, nekik is köszönjük szépen a segítséget!

 

Képek a megszokott módon a galériában találhatóak, a megtekintéshez kattintson ide!

 

A szeméttel megtelt konténert a DVG Zrt. fogja elszállítani a megfelelő rendeltetési helyére, köszönjük.

 

 

Köszönjük szépen a részvételt mindenkinek!