5032813LI19652Egyesületünk horgásztábort hirdetett és bonyolított le június 26. és július 1. között 8 és 14 év közötti gyermekek számára Rétimajorban a Nyalóka-szigeten .

 

 

A hatnapos, bentlakásos táborban 30 gyermek élvezhette a mindennapos horgászat, és a változatos programok örömeit. Külön öröm számunkra, hogy az említett létszámot 8 lány résztvevő színesítette, és bizton állíthatjuk, hogy mindenben derekasan megállták a helyüket a fiúk között.

 

5808473LI2060

 

Minden reggelt a stílusosan kiválasztott ébresztő nóta után a "mindenki kedvence" zenés reggeli torna indított. A közös reggelit a délelőtti horgászat, vagy sok esetben a szervezett programok sora követett, úgy mint foci, csocsó, tollaslabda, stb.

 

Egyesületünk hivatásos halászati őre, Szlivon Zoltán, bemutatót és ismertetőt tartott a gyerekeknek a főbb halőrzési feladatokról, eszközökről, melyet egy kis helyszíni engedetlenségi bemutatóval is illusztrált Németh Miklós rendőrtiszt/táborvezető társán a nézőközönség legnagyobb örömére (akasztják a hóhért 😊).

 

Június 29-én délelőtt a táborlakók összemérhették tudásukat egy házi horgászverseny keretein belül, melyet az egyesület sportszakosztályának vezetője, Szabó Máté vezényelt le.

 

Egy másik napon előadást tartott egyesületünk oszlopos tagja, Barsi Dénes a műcsalis horgászatról, valamint bemutatott a gyerekeknek egy non-UL harcsázó felszerelést is, mely két gyereket simán elbír egyszerre. A gyerekek jól meg is rángatták a felszerelést.

Lehetőség volt meglátogatni a helyben kialakított Halászati múzeum-ot, ezzel nyerve némi betekintést a tavi- és a folyóvizi halászatban használt eszközök rejtett világába.

 

A napi három főétkezés a helyi étteremben történt, ahol egy kis fagylaltozásra is volt lehetőség. A rengeteg bekészített felszerelés és etetőanyag ellenére volt lehetőség Miki bácsival a helyi horgászboltban egy kis "shoppingolásra" is.

 

A tábor programját színesítette jelenlétével és előadásával két ismert és sokat látott horgász is egy-egy délelőtti foglalkozás keretein belül. Bokor Károly a ragadozóhalas- (főként a műcsalis), valamint Jankovich Krisztián (és Marvel 😊 ) a feeder-horgászat rejtelmeibe vezette be az érdeklődőket.

 

Megesett, hogy a táborlakó gyerekek megtapasztalhatták a hajnali peca örömeit is 5 órai kezdéssel 😊, illetve volt esti/éjszakai horgászat és szalonnasütés az esti tábortűznél. A gyermekek a négyágyas, külön fürdőszobás lakóhelyiségekben kényelmesen tudták kipihenni a nap fáradalmait.

 

Konklúzióként elmondható, hogy a foglalkozás elérte a célját: a gyerekek ízelítőt kaptak a horgászat világából, megtanulták az alapvető szerelékek elkészítését, rengeteg halat (főként pontyot, keszeget, kárászt) fogtak a 6 nap alatt. A legnagyobb pontyot Ádám ejtette el, mely közel 4,8 kg-ot nyomott. A gyerekek  megszerették a természet közelségét, valamint kicsit talán sikerült a helyes irányba billenteni a mérleg nyelvét a digitális- és a normál világ között.

 

Köszönetnyilvánítás:

Szeretném külön kiemelni a három táborvezető Bokor Tamás, Németh Miklós és Szlivon Zoltán munkáját, akik 6 napon keresztül, társadalmi munkában minden külön juttatás nélkül, non-stop a 30 gyermek rendelkezésére álltak, óriási teljesítményt nyújtottak, nagyon-nagy köszönet jár nekik odaadó munkájukért, köszönjük szépen!!
Szintén nagyon köszönjük Szlivon Anitának a mindennapos segítségét a gyerekek körüli rend fenntartásában, valamint az alábbi felsorolásban található egyesületi tagjainknak a kisegítő, oktató, logisztikai, szervezői és rendfenntartó munkát: Barsi Dénes, Barsi Judit, Hartmann Andrea, Hartmann Zoltán, Somfai Rezső, Somfai Tamás, Szabó Máté.

 

A táborban készült fotók és videók megtekinthetőek a galériában.

Forrás: duol.hu, DSHE.

 

 

Támogatóink:

mohosz logo hvdsz logo dunacenter logo

 

Jelen rendezvény/kiadvány a MOHOSZ Horgász Utánpótlás-nevelési és Oktatási Program pályázati támogatásával valósult meg/készült el.

 

 

Köszönjük szépen, találkozunk jövőre!