dshe dron1Tisztelt Horgásztársunk! Kedves Barátunk!

 

Mint az bizonyára ismert előtted, egyesületünk még 2017-ben meghirdette és meg is pályázta a „Regionális Horgász- és Vízi turisztikai Központ” létrehozását Dunaújvárosban.


Ezzel nem csak a központi elvárásoknak próbáltunk eleget tenni, de a helyi csónakos és parti horgászok részére is jobb fogási lehetőséget kulturáltabb horgászhelyeket kívánunk biztosítani.

Az elmúlt években ezek a törekvések határozták meg munkánkat. Megkezdtük és részben befejeztük a horgásztanyánk felújítását. A 2. számú stég bővítésével és az új stég megépítésével lehetővé tettük, hogy még több tagtársunknak biztosítsunk horgászlehetőséget.

A korábbi terveink megvalósítása érdekében a tavalyi és az idei évben is Kerekasztal megbeszélésre hívtuk a város vezetőit, politikai pártokat, szakmai vezetőket, vállalkozókat és szimpatizánsokat, hogy segítsék az elképzeléseink megvalósításait.


Terveink között szerepel:

  • Kikötő-öböl város felöli partján betonlépcsők elhelyezése, a parti infrastruktúrák (utak, közlekedők, parkolók) újjáépítésével együtt
  • Felső-öböl déli (út alatt) valamint a nyugati oldalán (üdülősor) beton lépcsősorok elhelyezése a horgászhelyek biztonságosabb megközelítése érdekében
  • ugyanezen helyeken horgászstégek elhelyezése
  • a horgásztanya rekonstrukcióját folytatva az épület előtti terület és a parkoló térkövezése
  • tanyaépület és „szekrényes épület”között egy új horgásziroda építése
  • a mobil árvízszintet követő stégrendszer lejárójának csúszósines kiépítés

 

Ezen elképzelések megvalósítása érdekében kérjük, hogy aki teheti és akarja munkával (szak és segédmunka) vagy anyagiakkal támogassa elképzeléseinket.

Megjegyezzük, hogy a vállalkozók jelen esetben (Közhasznú civil egyesületnek történő adományozás esetén) az adóalapjából és az adójából a költségek teljes összegben leírhatók. Bővebb információ a Horgászirodán kérhető.    


Köszönjük a megértő támogatásodat!

DSHE elnöksége