dshe statsAz elmúlt évekhez képest nem változtak jelentős mértékben a horgászatra vonatkozó adatok, ugyanakkor mintha látszana az új vízkezelők munkájának eredménye.

 

Az eredményességben szinte minden vízterületen kedvező irányú változásokat mutatnak a táblázatok, kérdés, hogy folyamatos lesz-e az ezirányú változás.

A tendencia főleg a dunai pontyfogás tekintetében látványos, ahol az utolsó négy év alatt megduplázódott a halfogás mennyisége.

Összesen 1578 felnőtt és ifjúsági naplót dolgoztunk fel, és 285 gyermekhorgász adatait ismét nem tartalmazzák a táblázatok. A naplót határidőre leadók 28 %-a egy napot sem horgászott, akik voltak a vízparton, azok közel 60 %-a fogott is halat, néhányan nem is keveset. A tavalyi év rekordja 187 kg fogott hal, a második helyezett 184 kg-mal alig maradt le. A rekordfogások mennyiségi alakulását jelentős mértékű busafogás segítette.

A fajlagos adatokból is látszik, hogy szinte minden vízterületen javult a horgászat eredményessége. Bíztató jelek, jó lenne, ha pár évig erről lehetne beszámolni. Talán vége van Tass V-VI-os vízterület és a két csatorna vegetálásának.  Érzékelhető mértékben látszik, hogy szaporodtak a horgászok, csekély mértékben, de nőtt az eredményességük is.

Összességében az elmúlt évet inkább a javuló tendenciák jellemezték.


A részletes adatok letölthetők INNEN.