P1170716A környezetvédelem, mint tevékenység alapfunkció. Amellett, hogy a legszélesebb körben terjeszteni próbáljuk a környezettudatos horgászat alapjait, és egyre többet fordítunk a vízparton keletkező szemét gyűjtésére alkalmas edények kihelyezésére, azok elszállíttatására, közösen szervezett programokkal is próbálunk előrébb jutni.

Minden évben szervezünk egyesületi környezetvédelmi napot, melyre meginvitáljuk tagjainkat, több-kevesebb sikerrel. Ezzel kapcsolatban ki lehet jelenteni egy alapigazságot: a szemetet soha nem az szedi össze, aki eldobálja! Sajnos mindig akad olyan, aki meg is teszi … de csak az utóbbit!

gyerekekA jövőre nézve irányadó lehet, hogy a szemléletváltást a gyerekeknél kell elkezdeni, mert a környezetvédelem csak akkor válik alapgondolattá az emberek fejében, ha a természet szeretetének eszméit már gyermekként sikerül magunkévá tenni. Reméljük, hogy a következő években mind többen csatlakoznak azon néhány horgásztársunkhoz, akik évről-évre veszik a fáradságot, és részt vállalnak a megvalósításból, akár tevékenyen a szemétszedések alkalmával, akár csak azzal, hogy rendet és tisztaságot hagynak maguk után a vízparton, csak úgy, mintha otthon lennének.

Minden becsületes és szabálykövető horgásztársunktól a jövőben azt kérjük, hogy amennyiben környezetszennyező tevékenységet észlel, - pl. illegális szemétlerakás, szennyvízürítés a vízparton, nagytömegű halpusztulás, stb. – kérjük, értesítse a halászati őröket, vagy valamelyik illetékes hatóságot az alábbi számok egyikén. A saját testi épsége érdekében semmiképp ne lépjen közbe: telefonáljon vagy küldjön sms-t!

 

Halászati őr elérhetősége: +36-30-121-1067

Dunai Vízirendészet, Dunaújvárosi Rendőrőrs: +36-25-410-421

Dunaújvárosi Rendőrkapitányság: +36-25-510-510