logo feliratosA Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület 1951-ben alakult, mely mára a környék legnagyobb civil egyesületévé nőtte ki magát, tagjaink száma 2018-ban 2040 fő volt.

Saját kezelésű vízterületünk a dunaújvárosi Felső-öböl (szabadstrand), illetve a Kikötő-öböl a horgásztanyával. 2016-tól a HDVSZ (Horgász Egyesületek Velencei-tavi és Dunamenti Szövetsége) tagjaként a HOFESZ-szel (Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetsége) közös kezelésben, halgazdálkodási alhaszonbérlőként vigyázzuk és felügyeljük a Duna 1630-1564 fkm közötti szakaszát, mely egy hosszas egyeztetési folyamat sikeresnek ítélhető lezárásaként alakult így.

Az említett vízterületeken a saját tagok mellett más egyesületi tagok is horgászhatnak napijeggyel, vagy éves területi engedéllyel, a helyi szabályok megtartásával. Ifjúsági- és gyermekjegyek is megvásárolhatóak. Vizeinkről bővebb felvilágosítás a honlapon itt található, illetve a telefonos elérhetőségeinken (iroda, halászati őr, horgásztanya) is szívesen adunk tájékoztatást az érdeklődők számára.

Egyesületünk a következő szabályozó dokumentumok mentén működik:

  • alapszabályzat,
  • szervezeti működési szabályzat,
  • fegyelmi szabályzat,
  • helyi horgászrend,
  • horgásztanyarend,
  • megállapodás a horgászat szabályairól a szivattyútelepnél.

A fenti dokumentumok (PDF formátum) innen letölthetőek, melyek megtekintéséhez az Adobe Acrobat Reader (ingyenes) program telepítése szükséges, mely innen beszerezhető.

 

 Várjuk a kedves érdeklődő horgászokat és leendő tagjainkat!