P1220823Az első őszi hónapban a horgászok száma jelentősen még nem csökken a vízparton, helyi vizeink jó fogásokkkal kecsegtetnek. A szép élményeket azonban most is kisebb-nagyobb kihágások, szabálytalanságok árnyalják.

 

Visszatérő probléma az éjszakai horgászat során a horgászhely megvilágításának hiánya. Korábban már többízben felhívtuk a figyelmet rá, hogy a horgászbotok környékét az ide vonatkozó rendelkezéseknek megfelelően kérjük láthatóvá tenni, mely feladatra például a mozgásban lévő fejlámpa nem megfelelő. Az itt említett előírás be nem tartása miatt szeptemberben 5 alkalommal kellett intézkednie halőreinknek, mely vétségért írásbeli bejegyzés járt.

 

A Kikötő-öbölben fordult elő az eset, mely szerint egy hölgy a társaságában lévő férfi horgász készségét használta - engedély hiányában jogosulatlanul - ezért feljelentés lett az eset vége.

 

Végül pedig szeretnénk beszámolni arról a márciusi esetről, amikor egy horgásztársunk az éppen érvényben lévő telepítés utáni egy hetig tartó, napi 2 darabos korlátozás ideje alatt tudatosan vitt el 3 darab pontyot a Felső-öbölből.

A 2018. március 29-én történt eseményt a DSHE Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta és egyhangúlag meghozta döntését: a szabálytalan horgász területi engedélyét 3 hónapra bevonta, majd az Állami Horgászjegyet és a Fogási naplót a Halászati felügyeletnek továbbította. A Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatala további 30.000 Ft halvédelmi bírság megfizetésére kötelezte, valamint a határozat jogerőre emelkedésétől számított (tehát a 3 hónaphoz pluszban értendő) 6 hónap időtartamra az állami horgászjegy/halászjegy/halászati engedély/turista horgászjegy kiváltásától eltiltotta őt.

 

Kérünk minden horgásztársunkat a mindenkor érvényben lévő országos és helyi horgászrend alapos tanulmányozására és betartására.

 

Köszönjük szépen az együttműködést!